Vastuullisuustyön edistäminen vaatii timanttista tiimiä

Vastuullisuus ja sen edistäminen yrityksissä on valtava kokonaisuus. Suurin osa tämän tekstin lukijoista varmasti tietää miten vastuullisuus määritellään, joten en lähde sitä sen enempää avaamaan. Tiivistettynä: se on kolmen ison kokonaisuuden, lukuisten asioiden ja satojen pienempien yksityiskohtien hallintaa, eteenpäin viemistä ja innovointia. Tämä vaatii valtavaa asiantuntemusta ja osaamista hallita isojakin kokonaisuuksia. Miten me EcoRealilla olemme vastanneet tähän haasteeseen? Haluan esitellä teille EcoRealin timanttisen ympäristö- ja vastuullisuustiimin:

Lilli aloitti EcoRealin ympäristö- ja vastuullisuustiimissä vuoden 2020 alussa. Hän on EcoRealin toinen rakennusten ympäristöluokitusten paikallinen arvioitsija (BREEAM In-Use Assessor). Lilli on tuonut mukanaan vahvoja projektitaitoja sekä substanssiosaamista rakennetun ympäristön vastuullisuudesta. Sastamalasta alunperin kotoisin oleva Lilli on koulutukseltaan ympäristöteknologian insinööri (ylempi AMK). Työssään Lilli nauttii siitä, että pääsee oppimaan jatkuvasti uutta ja hyödyntämään luovuuttaan monipuolisissa vastuullisuusprojekteissa. Lilli tarttuu mielellään myös kansainvälisiin työtehtäviin!

Katja on työskennellyt ympäristö- ja vastuullisuustiimissä vuoden verran ja vahvistanut etenkin tiimin kiertotalouden ja elinkaariarvioinnin osaamista. Vahvan projektityötaustansa puolesta hän hallitsee niin moniulotteiset kokonaisuudet kuin tarkat yksityiskohdat. Helsingistä kotoisin oleva Katja on kiertotalouden maisteriohjelmasta valmistunut ympäristötekniikan diplomi-insinööri, joka on ehtinyt työskennellä esimerkiksi tekstiilien, resurssitehokkuuden ja julkisten hankintojen kestävyyskriteerien parissa. Katjalle on tärkeää päästä edistämään omalla osaamisellaan kestävyysmuutosta sekä innostaa ja auttaa yrityksiä heidän vastuullisuustyössään.

Leena on uusin tulokas ympäristö- ja vastuullisuustiimiimme. Hän on Kuusamosta kotoisin oleva kauppatieteiden maisteri ja piakkoin hän valmistuu myös ympäristösuunnittelijaksi (AMK). Opintojensa ansiosta hän on monitaituri, joka hallitsee kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemat sekä yritysjohdon tasolla että ruohonjuuritasolla. Lopputöissään Leena keskittyi erityisesti kuntien kiertotaloustoimenpiteisiin ja EU-taksonomiaan. Eniten työssään Leena nauttii yritysten auttamisesta kohti vastuullisempaa ja kestävämpää liiketoimintaa. Vastuullisuuden parissa työskentely varmistaa myös sen, että aina on uutta opittavaa!

Minä itse, eli Lotta, olen meidän timanttisen tiimin vetäjä. Aloitin EcoRealilla aikoinaan keväällä 2017 ja vuosien aikana olen kerännyt kokemusta lukuisista eri projekteista liittyen muun muassa vastuullisuusohjelmien laadintaan, raportointeihin, koulutuksiin, hiilijalanjäljen laskentaan, tiekarttoihin sekä ympäristöluokituksiin. Tavoitteenani tehdä asioista helppoa ja konkreettista. Hallitsen hyvin isojakin kokonaisuuksia, joita osaan yhdessä asiakkaan kanssa pilkkoa pienemmiksi ja konkreettisiksi kehitysaskeleiksi. Tärkeintä on tunnistaa, mitä apua asiakkaat todella tarvitsevat vastuullisuustyön eteenpäin viemiseksi ja tehdä siitä ymmärrettävää. Tämä on avainasemassa myös uusien ja innovatiivisten palveluiden tuottamisessa.

Koska vastuullisuuden kenttä on laaja, ei kukaan voi olla kaikkien sen osa-alueiden täydellinen asiantuntija. Niinpä avainasemassa on timanttinen tiimi, joka toimivalla yhteistyöllä ja jatkuvalla yhteisellä ideoinnilla varmistaa, että asiakkaille tarjotaan kokonaisvaltaista ja ajantasaista osaamista vastuullisuustyön edistämiseksi. Ja sitä me todella tarjoamme!

 

Kirjoittaja Lotta Kauppinen työskentelee EcoReal Oy:ssä vastuullisuuspäällikkönä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edellinen artikkeliSokotel hotellioperaattoriksi Varman kehittämään Katajanokan Laituriin
Seuraava artikkeliLehtileikkeet: Vaalimaan outlet-kylä Zsar on hakeutunut konkurssiin