Tyhjä toimistotalo voi pelastaa koulun

Pääkaupunkiseudulla on ainakin kaksi kiinteistö- ja rakentamista-alaan liittyvää ongelmaa, jotka näkyvät otsikoissa toistuvasti. Nämä kaksi ongelmaa ovat hyvin erinäköiset, mutta onneksi hetkittäin ne voivatkin olla toisilleen hyödyksi.

Ongelma 1: Tyhjät toimistoneliöt
Ongelma 2: Tarve uusille koulutiloille

Viime aikoina on tullut esiin jo aikakin kaksi toimistotaloa, jotka ovat tarjonneet ratkaisun koulumaailman eli kuntasektorin kiperään ongelmaan.

Vantaan tapauksessa tyhjillään olevasta toimistotilasta sukeutui väistötila koululaisille, jotka joutuivat omasta koulustaan väistötiloihin, koska rakennus oli sisäilmasyistä purettava.

Vantaan kaupunki vuokrasi yli 4 000 neliön suuruiset väistötilat Sanomala Oy:ltä, jonka entisiin toimistotiloihin remontoitiin modernia opetustilaa siksi aikaa, kun uusi rakennus valmistuu. Kiinteistön omistaa Sagax.

Espoon tapauksessa koululaiset puolestaan toivotellaan tervetulleiksi Varman omistamaan tyhjillään olleeseen toimistotaloon. Lopullisia päätöksiä asiasta ei vielä ole, mutta kaupunkia houkuttelee vaihtoehto kustannussyistä, verrattua uudisrakentamiseen.

Kovin usein ei varmastikaan satu niin, että tyhjä toimistotalo sijaitsee koululaisille tai sivistystoimelle sopivalla paikalla. Sekä kuntien että kiinteistönomistajien kannatta kuitenkin pitää silmänsä auki ja olla avoimia mahdollisille tilapäisillekin tilaratkaisuille, joista hyötyivät molemmat osapuolet.

Edellinen artikkeliIlmarinen saa Forenomin vuokralaisekseen tyhjään toimistotaloon Pitäjänmäessä
Seuraava artikkeliTitaniumin emoyhtiö suunnittelee listautumista