Trevian laajentaa asuntosektorille sijoittaja-asiakkaidensa pyynnöstä – mandaatit olemassa, hankkeita haussa

Trevian Asset Management laajentaa liiketoimintaansa asuntokiinteistöihin.

Trevian haluaa olla mukana kehittämässä etenkin uusia asuntoalueita, ja yhtiö voi rakennuttaa asuntoja niin vuokraukseen kuin myyntiinkin.

Tällä hetkellä Treviania kiinnostavat eniten rakennushankkeet, jotka hakevat rahoitusta.

Trevianin asuntoliiketoiminnan johtajana tässä kuussa aloittanut Kim Särs kertoo, että yhtiö ei halua ostaa vain valmiina kohteita.

Päinvastoin, yhtiö haluaa olla itse mukana suunnittelussa ja rakennuttamisessa. Myös konversiokohteet ovat mahdollisia.

–Meillä on vahva rakennuttajaosaaminen, jota myös sijoittajamme arvostavat. Etenkin kansainväliset sijoittajat edellyttävät kumppanin pystyvän tekemään räätälöityjä ratkaisuja, Särs sanoo.

Idea asuntoliiketoimintaan laajentamiseen lähtikin Trevianin kansainvälisestä asiakaskunnasta, jotka haluavat laajentaa kiinteistösijoituksiaan Suomen asuntomarkkinoille.

Ja he haluavat tehdä sen yhteistyössä Trevianin kanssa, kuten kaupallisten kiinteistöjenkin kohdalla.

–Rakennuttamisessa hankkeet ovat pitkäaikaisempia. Kustannukset ja laadun ylläpito on tällöin tärkeää, samoin kuin paikallinen läsnäolo. Niin syntyy kannattavampia sijoituksia, Särs painottaa.

Trevianilla on uuteen liiketoimintaansa mandaatteja usealta taholta.

–Sanoisin, että potentiaali on suhteellisen isoa eli työtaakka on ihan riittävä! Toivon, että saamme ensimmäiset hankkeet käyntiin syksyllä lomien jälkeen, Särs sanoo.

Maantieteellisesti Treviania kiinnostavat Suomen kolme suurinta kasvukeskusta eli pääkaupunkiseutu, Tampere ja Turku.

–Minulle rakentaminen on yhteiskunnan kehittämistä ja sen tulee olla monimuotoista – esimerkiksi niin, että asuntojen yhteyteen suunnitellaan kauppa ja yhteiskunnallisia palveluja, Särs sanoo.

–Hyvinä esimerkkeinä tiiviistä asuinalueista toimivat muun muassa Vallila, Jätkäsaari ja Kalasatama. Tapaamispaikkoja ei tarvita välttämättä itse kiinteistöön, jos niitä on lähiympäristössä. En suosi nukkumalähiöitä kuten Suurpelto tai Kivistö, sillä niistä puuttuu kylämäisyys ja kohtaamispaikat, Särs sanoo.

Kuvan lähde: Trevian.