Zlatan Ibrahimovićin osaomistama, nyt Suomeen rantautuva pienvarastotoimija avaa uusia ansaintamahdollisuuksia kiinteistönomistajille

Ruotsalainen pienvarastointitoimija Storage365 rantautuu Suomeen ja avaa ensimmäisen varastointitilansa Helsinkiin, Amerin entisen pääkonttorin kellaritiloihin Mäkelänkadulla. Kiinteistön omistaa Nordika.

Storage365.fi välittää digialustallaan kaikenlaisia pienvarastointisäilytykseen soveltuvia tiloja ja kartoittaa niitä nyt maanlaajuisesti.

Yhtiön tarjoaa konseptillaan myös lisätuloa kiinteistönomistajille: Storage365 hoitaa kiinteistönomistajien puolesta tyhjien tilojen muokkaamisen varastointikäyttöön. Kiinteistön omistaja maksaa varastokoppien rakentamisen ja omistaa ne, mutta Storage365 huolehtii kaikesta operatiivisesta toiminnasta markkinoinnista varauksiin, vuokrasopimuksiin, laskutukseen ja asiakastukeen.

–Suomessakin on monilla kiinteistön omistajilla hämmentävä määrä tyhjää tilaa, joka ei tuota mitään. Tyhjää tilaa optimoimalla ja jakamalla pienempiin osiin voidaan saavuttaa erittäin hyvä kannattavuus, toteaa Storage365:n Suomen käynnistäjä Suvi Roine.

Storage365:n toimintamalli on Ruotsissa ollut suuri menestys kiinteistöyhtiöille. Käyttöaste on huomattavasti kohentunut ja tilahukka vähentynyt. Storage365:n alusta onkin jo monien ruotsalaisten kiinteistöjättien vakiokäytössä.

–Ruotsissa on yrityksiä, joiden tilojen liikevaihto on kolminkertaistunut Storage365:n ansiosta, Roine kertoo.

Roine huomauttaa, että Storage365:n liiketoimintakonseptilla on myös tärkeä kestävän kehityksen näkökohta, kun tyhjiä tiloja hyödyntämällä vältetään uusien tilojen rakentaminen.

Tulevaisuudessa Storage365 tarjoaa vaihtoehtoja myös esimerkiksi henkilöautojen, moottoripyörien, matkailuautojen ja veneiden säilytykseen.

Yksi Strorage365:n omistajista on ruotsalainen jalkapallolegenda Zlatan Ibrahimović.

Kuvan lähde: Storage365.

Edellinen artikkeliEvlin kiinteistörahasto ostaa tehdaskiinteistön Pyhännältä sale-and-leaseback -järjestelyllä
Seuraava artikkeliLehtileikkeet: Colliersin kauppakeskusliiketoiminnan johtaja siirtyy Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtajaksi