Sosiaalisesti kestävä bondi

Ruotsalainen yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut Hemsö kehuu laskevansa liikkeelle Pohjoismaiden ensimmäisen kestävän kehityksen leimalla varustetun joukkovelkakirjan kuluvan vuosineljänneksen aikana.

Kestävän kehityksen bondeissa Hemsö ei tosin ole aivan ensimmäisessä aallossa, sillä Ruotsissa (ja ympäri maailmaa) on jo usean vuoden ajan brändätty erilaisia joukkovelkakirjalainoja ympäristöleiman alle.

Hemsö ei aiokaan keskittyä pelkkiin ympäristö- ja energianäkökohtiin vaan aikoo ottaa mukaan myös sosiaalisen vastuullisuuden. Toimitusjohtaja Per Berggrenin mukaan juuri se tekee bondista ainutlaatuisen.

Hemsö kertoo kehittäneensä kestävyys- ja vastuullisuusasioitaan systemaattisesti jo usean vuoden ja haluaa siksi laajentaa ne koskemaan myös joukkolainojaan. Globaali vastuulliseen sijoittamiseen erikoistunut analyysi- ja tutkimusyhtiö Sustainalytics on asettanut vastuullisen bondin raamit ja mukana ehtojen kehittämisessä on ollut Handelsbanken.

Luonteva veto yhteiskuntakiinteistöihin erikoistuneelta toimijalta. Etenkin aikana, jolloin myös sijoittajatahot yhä enemmän korostavat sijoitusstrategioidensa vastuullisuusaspekteja.

Edellinen artikkeliLehtileikkeet
Seuraava artikkeliLuokitusmuutos voi tuoda 100 miljardin lisäsijoitukset listattuihin kiinteistöihin