Sami Hentilä palaa yrittäjäksi – uuden rakennuttajatoimiston kolmella perustajalla yhteensä 100 vuoden kokemus alalta

Sami Hentilä ja kaksi muuta kokenutta kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaista ovat perustaneet uuden rakennuttajatoimiston, Intecon Oy:n

Hentilä toimi viimeksi Taalerilla kiinteistöliiketoiminnan kiinteistökehitys- ja rakennuttamistoiminnasta vastaavana johtajana. Aiemmin Hentilä on työskennellyt muun muassa Antiloopilla kiinteistökehittämisen ja rakennuttamisen johtajana sekä toimitusjohtajana rakennuttaja- ja arkkitehtitoimisto Procofin Oy:ssä, jonka JLL osti vuonna 2016.

–Johtoajatuksenamme uudessa yrityksessämme on tuoda alan hankkeisiin lisää johtamista. Rakennuttaminen ei saisi olla vain tapahtumien toteamista, vaan ennen kaikkea johtamista, Hentilä sanoo.

Intecon Oy:n kaksi muuta perustajaa ovat Destialla ja Firalla pitkään johtotehtävissä työskennellyt Miska Ericsson sekä Costa Laskenta Oy.n perustaja ja toimitusjohtaja Ville Jehkonen.

–Itse toimin pitkään omassa rakennuttajatoimistossani ja sen jälkeen vuodet kiinteistösijoittajan ja rahastoyhtiö palveluksessa ovat tuoneet uudenlaisen 360 asteen näkymän koko alaan. Meillä on Inteconissa yhteensä yli sata vuotta kokemusta, joten osaamistausamme on varsin vahva, Hentilä sanoo.

Ville Jehkonen on tehnyt uransa kustannuslaskennan ja -optimoinnin parissa sekä kustannusmallintamisessa.

–Hänen mukanaan meille tuli töihin myös kaksi tietomallintajaa, minkä vuoksi pystymme pureutumaan esimerkiksi jo suunnitteluvaiheessa kaikkiin kustannuksiin vaikuttaviin tekijöihin. Meillä on taustojemme takia poikkeuksellinen tuotannollinen kyvykkyys, jonka kautta pystymme ohjaamaan suunnittelua ja suunnittelijoita, Hentilä sanoo.

Tällä hetkellä Inteconissa on yhteensä kuusi työntekijää, sillä yrityksen projektinjohtaja on aloittanut Ari Anttilainen, jolla on pitkä rakennusliiketausta Firasta ja JM Suomesta.

Rakennuttamisen ja kustannuslaskennan lisäksi Intecon listaa palveluikseen kiinteistö- ja kaupunkikehityksen sekä hankkeiden kestävän kehityksen.

–Olemme lanseeraamassa palvelua, jolla pystymme laskemaan myös projektin hiilineutraaliuden rakennusosien tuotenimiketietojen perusteella. Meillä on tästä jo hyviä kokemuksia syksyn ajalta, Hentilä lisää.

Intecon jo on saanut myös ensimmäisen ulkomaisen asiakkaansa.

 

Edellinen artikkeliLähiTapiolan kiinteistörahasto ostaa Seinäjoen paloaseman
Seuraava artikkeliPäiväni projektipäällikkönä