Rahoittaja vetäytyy Mänttä-Vilppulaan suunnitellusta massiivisesta Lakeside Airpark Finland -hankkeesta

Rahoittajana toimiva Osanna ACI Finland Oy on vetäytynyt Mänttä-Vilppulaan suunnitellusta Lakeside Airpark Finland -hankkeesta.

Italialaisen Osanna Group SRL:n suomalainen tytäryhtiö Osanna ACI Finland oli hankkinut ilmailupuistohankkeelle rahoituksen kansainvälisistä lähteistä.

Lakeside Airpark Finland -hankkeessa Mäntän lentopaikan ympärille oli suunnitteilla asuintaloja, yrityspuisto, vähittäismyyntitiloja, toimistotiloja ja kylpylähotelli. Lisäksi siihen sisältyi pieniä ja keskisuuria lentokoneita varten 850 metrin mittainen kiitotie.

Investoinnin kokonaisbudjetti olisi ollut noin 250 miljoonaa euroa.

Rahoittajan edustajana toimiva Francesco Osanna kertoo kaupungin johdolle lähettämässään kirjeessä, että syyt projektista luopumiseen johtuivat korona-ajan tuomista haasteista, hallinto-oikeudessa olevien valitusten pitkästä käsittelyajasta ja julkisesta paineesta, joka kohdistui sekä häneen itseensä että projektiin.

Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuusto hyväksyi hankkeen toteutuksen tammikuussa 2020 selvällä enemmistöllä. Hankkeesta jätettiin kolme valitusta hallinto-oikeuteen.

Yrke Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Otto Huttunen kertoo, että Sassi-projekti palaa nyt kaupungin ja kiinteistöyhtiön käsiteltäväksi puhtaalta pöydältä.

Mänttä-Vilppulan kaupunki on edistänyt Sassin alueen kehittämistä kaavoituksella ja maahankinnoin.

–Olemme tehneet alueen kehittämiseksi paljon töitä ja se työ jatkuu tavalla tai toisella, Huttunen toteaa.

Kuvan lähde: MW-Kehitys Oy.

Edellinen artikkeliCityvarasto ostaa Finanssikiinteistöt Oy:ltä toimitilakiinteistön Savonlinnasta
Seuraava artikkeliAlivuokraus yleistyy nyt Suomenkin toimistomarkkinoilla