Orange Capital Partners rakentaa omaa tiimiä Helsinkiin, ensimmäinen varainhoitaja nimitetty

Suomen kiinteistömarkkinoille saapui huhtikuussa uusi ulkomainen kiinteistösijoitusyhtiö, kun hollantilainen Orange Capital Partners (OCP) osti kanssasijoittajineen merkittävän asuinkiinteistöportfolion Morgan Stanleylta ja sen JV-kumppani Premicolta.

Vuonna 2014 perustettu Orange Capital Partners toimii joint venture -kumppanina muun muassa kansainvälisille eläkerahastoille, valtiollisille sijoitusrahastoille ja perheiden sijoitusyhtiöille, ja sen hallinnoitava kiinteistövarallisuus on noin viisi miljardia euroa.

OCP alkoi sijoittaa Tanskan asuntomarkkinoille viime vuonna ja suunnitelmissa oli kasvattaa sijoitustoimintaa Pohjoismaissa laajemminkin. Jättiportfolio Suomesta tuli markkinoille kreivin aikaan.

–Aloimme tutkia portfoliota viime syksynä, kun sen kansainvälinen markkinointi aloitettiin. Pidimme portfolion suuresta koosta ja se täytti muutkin kriteerimme. Portfolion matematiikka toimi hyvin, kuvailee OCP:n investment manager Ahmed Hussein.

–Pohjoismaissa on stabiilit markkinat ja hyvät kasvumahdollisuudet. Pohjoinen Eurooppa on hollantilaisille yrityksille luontainen kasvusuunta, Hussein sanoo.

Keväästä lähtien Husseinin asemapaikkana on ollut Helsinki, sillä OCP perustaa Suomeen oman tiimin. Tiimiin on jo palkattu kaksi asset manageria ja lisäksi haussa on controller.

Varainhoitajista toinen on aloittanut tehtävässään: Juho Kotilainen siirtyi OCP:lle Satosta, jossa hän toimi nimikkeellä Senior Real Estate Analyst.

–Neljän hengen tiimi on meille sopiva toistaiseksi, mutta kasvatamme sitä portfoliomme kasvaessa, Hussein sanoo.

OCP:n kansainvälisten sijoittaja-asiakkaiden mandaatit koskevat kohtuuhintaista asumista ja alle 15 vuoden ikäisiä kiinteistöjä. Hollannin ja Pohjoismaiden lisäksi OCP:llä on asuntosijoituksia Irlannissa.

–Suomessa strategiamme pääpaino on pääkaupunkiseudulla, mutta olemme kiinnostuneita myös muista suurista kaupungeista kuten Tampere, Turku, Lahti ja Jyväskylä, Hussein sanoo.

Lue myös: Uusi hollantilaissijoittaja rantautuu Suomeen: jättisijoitus yhdessä Singaporen GIC:n kanssa (3/2022)

Kuvan lähde: Shutterstock.

Edellinen artikkeliSRV:n kehittämään Pohjola-talon torniin tulossa hoivakäytön lisäksi suuri päivittäistavarakauppa ja kellarikerrokseen kaupallinen vuokravarastotoimija
Seuraava artikkeliBaltian kiinteistömarkkina vetää edelleen hyvin