Norjan Kinland perustaa oman organisaation Suomeen, vetäjä löytyi Colliersilta

Norjalainen päiväkoti- ja hoivakiinteistöihin erikoistunut Kinland Group avaa toimiston Helsinkiin ja perustaa oman organisaation Suomeen.

Suomeen vuonna 2016 rantautunut sijoitusyhtiö Kinland yksi pohjoismaissa toimivista vakiintuneista yhteiskuntakiinteistöjen omistajista ja nykyisin saksalaisen Patrizian portfolioyhtiö.

Emmi Kavén.

Ensimmäinen nimitys on tehty jo tammikuun puolella, ja Kinlandin talous- ja rahoitusjohtajana Suomessa on aloittanut Emmi Kavén. Kavén siirtyi tehtävään Colliersilta, joka on Kinlandin pitkäaikainen yhteistyökumppani Suomessa.

Kinland Groupin toimitusjohtaja Benjamin Thorsen kertoo Kiinteistö-uutisille, että Kinlandilla työskentelee Suomessa maaliskuun alusta lähtien yhteensä kolme henkilöä ja tiimiä on tarkoitus kasvattaa jopa kymmeneen henkilöön kuluvan vuoden aikana.

–Olemme kasvaneet viimeisen kahden vuoden aikana kaikkein voimakkaimmin juuri Suomessa, ja meillä on vahva tahtotila jatkaa sillä tiellä, Thorsen sanoo.

–Aluksi investoimme pelkästään päiväkoteihin, mutta viime aikoina olemme sijoittaneet yhä enemmän hoivapuoleen, joka on mielestämme todella hyvin strukturoitu Suomessa, Thorsen sanoo.

Esimerkiksi viime joulukuussa Kinland osti eQ:n kiinteistörahastolta 28 yhteiskuntakiinteistön portfolion, joka sisälsi 18 päiväkotikiinteistöä ja kymmenen hoivakiinteistöä.

Kinland omistaa yhteensä yli 310 yhteiskuntakiinteistöä, joista 143 on Suomessa. Kohteiden lukumäärällä mitattuna Kinland on kolmikertaistanut kokonsa Suomessa viimeisen kahden vuoden aikana.

Lue myös: Näkemyksiä, esimerkkejä, innostusta ja ihmisiä: historian kolmas Business Arena Helsinki kokosi kiinteistöammattilaiset Messukeskukseen

 

Kuvan lähde: Maria Korteila.

Edellinen artikkeliDeasin hallinnoima kiinteistörahasto ostaa toimisto- ja liikekiinteistö Mikkelin Forumin
Seuraava artikkeliNäkemyksiä, esimerkkejä, innostusta ja ihmisiä: historian kolmas Business Arena Helsinki kokosi kiinteistöammattilaiset Messukeskukseen