Nordikan Säterinportin bisneskampukselle Suomen ensimmäinen kiinteistötason WELL-sertifikaatti

  Nordikan vuonna 2015 hankkima Säterinportin toimistokampus on saanut kansainvälisen WELL-hyvinvointisertifikaatin ensimmäisenä kiinteistönä Suomessa.

  Espoon Leppävaarassa sijaitseva Säterinportti saavutti WELL Core & Shell -sertifikaatin kultatason. Sertifioinnin kohteena Säterinportinovat B- ja C-rakennukset.

  Pohjoismaissakin sertifikaatti on vasta muutamilla yksittäisillä kiinteistöillä. Ruotsissa vastaavia on yksi kiinteistö.

  WELL-sertifikaatti voi olla myös toimitilakohtainen. Sellaisen ensimmäisenä Suomessa sai Green Building Partnersin toimisto viime vuonna.

  Nordika uudisti toimistokampuksen täysin sekä viihtyvyyden että talotekniikan näkökulmasta.

  Nordika on parantanut tiloja myös tarjoamalla vuokralaisyrityksille liikuteltavia työpisteitä, kuntosalin, ryhmäliikuntatilan sekä lepoon ja rentoon työskentelyyn tarkoitetuun mukavuusalueen.

  – Työntekijöiden hyvinvointi on ollut toimistokampuksen kehityksen lähtökohta alusta alkaen. Emme halua tarjota Säterinportin yrityksille vain neliöitä, vaan tilaa, jossa on hyvä olla ja tehdä töitä, sanoo Nordikan kiinteistöjohtaja Robert Högström.

  Uudistetun konseptin toteutti paikallisena kumppanina Trevian Asset Management.

  –Säterinportissa hyvinvointi on kokonainen ideologia, ei ainoastaan tapa saavuttaa tunnustusta. WELL-sertifikaatti pitää uusia kolmen vuoden välein, ja aiomme tietysti säilyttää sen, kommentoi Trevianin liiketoimintajohtaja Antti Venermo.

  Mukana ovat olleet myös muun muassa projektinjohdosta ja rakennuttamista vastannut CBRE, projektinjohtoa ja talotekniikkasuunnittelua tehnyt Sitowise, tekninen isännöitsijä Newsec sekä Green Building Partners, joka on vastannut WELL-sertifiointiprosessin läpiviennistä.

  Säterinportissa toimivia yrityksiä ovat projektissa edustaneet eCraft ja CastorIT.

  Lue myös:

  Nordika saanut Säterinportin 35 000 neliömetrin toimistotilat jo lähes täyteen

  Nordika osti Espoon Nokia-kiinteistön tehdäkseen sille ”Ericssonit”

  Kuvan lähde: Trevian.