Näkemyksiä, esimerkkejä, innostusta ja ihmisiä: historian kolmas Business Arena Helsinki kokosi kiinteistöammattilaiset Messukeskukseen

Kiinteistöalan huipputapahtuma Business Arena Helsinki järjestettiin tämän viikon tiistaina kolmatta kertaa. Tukholmassa Business Areenaa on järjestetty vuodesta 2001 lähtien. Suomen tapahtuman järjestää kiinteistömedia Fastighetsnytt yhteistyössä Kiinteistö-uutisia kustantavan Bonnier Business Forumin kanssa.

Messukeskuksen tapahtumakeskus Siipeen kokoontui tiistaina noin 450 kiinteistöalan ammattilaista verkostoitumaan ja seuraamaan runsasta ohjelmaa, johon sisältyi yli 20 esitystä ja paneelikeskustelua. Näkemyksiään antoi yli 60 puhujaa Suomesta ja ulkomailta.

Paneelikeskusteluissa pohdittiin muun muassa kiinteistöjen ja sijoittajien roolia kriisiaikoina, työympäristösuunnittelun trendejä, energiansäästötoimien yhteyttä riskienhallintaan, retail-kohteiden asiakaskokemuksen suunnittelua, makrotalouden muutosten ennustamisen vaikeutta ja ulkomaisiin sijoittajiin kohdistuvia verolainsäädännön muutoksia.

Myös vastuullisuusteemat olivat vahvasti esillä ja Vantaan, Tampereen ja Oulun kaupungit esittelivät omia esimerkkihankkeitaan kestävien kaupunkiympäristöjen rakentamisesta.

Kahvitaukokeskusteluissa arvuuteltiin kilpaa, mikä voisi olla aamupäivän esityksessä mainittu mittava tekeillä oleva kiinteistöjärjestely.

Päivän ohjelma huipentui ulkomaisista kiinteistösijoittajista koostuvaan paneeliin, joka ruoti kansainvälisten kiinteistösijoittajien luottamusta Suomen markkinaan. Keskustelijoina olivat analyytikkon Rosie Hunt DWS Groupista, Pohjoismaiden transaktiojohtaja Anton Friling BlackRockista ja sijoitusjohtaja Vanessa Linzander ruotsalaisesta eläkerahasto AP1:stä. Keskustelun moderaattorina toimi toimittaja Åsa Julin ja asiantuntijana Capmanin operatiivinen johtaja Ilkka Tomperi:

Kuvat: Elias Ljungberg

Verkostoitumista ja vahvistusta

Useiden osallistujien mielestä oleellista tapahtumassa oli tietysti alan kollegoiden tapaaminen ja oman verkoston kasvattaminen. Myös esitykset ja paneelit vetivät salit täyteen.

–Päivän annissa parasta oli ehkä se, että yleisö varmasti sai taas vahvistuksen sille, että Suomi on edelleen globaalissa mittakaavassa kiinnostava ammattimaisten sijoittajien silmissä ja he katsovat Suomen markkinoita aivan kuten ennenkin, kertoo Taaleri Kiinteistöjen toimitusjohtaja Essi Sten.

–Ja että tämä pätee myös asuntosektoriin! Valtamedian otsikoista voi saada vääristyneen kuvan asuntomarkkinoiden kriisiytymisestä, sillä ammattimaiset sijoittajat ja kiinteistörahastot eivät esimerkiksi käytä 90 prosentin velkavipua kuten jotkut yksittäiset yksityiset asuntosijoittajat, Sten sanoo.

Sten huomauttaa, että korkoympäristön muutoksen nopeus on toki yllättänyt kaikki, mutta ammattimainen kiinteistösijoittaminen on pitkäjänteistä toimintaa: vaikka välillä olisi vähän haastavampaa, nekin ajat voivat luoda uusia mahdollisuuksia ja tuottoja.

–Tietysti oli ennen kaikkea hienoa päästä osallistumaan ajankohtaiseen tapahtumaan, kun paluu normaalin on alkanut ja on jälleen mahdollisuus verkostoitua. Se oli kiva, kun osallistujia oli myös ulkomailta eikä ainoastaan Suomesta, Sten lisää.

Benjamin Thorsen.

Yksi kansainvälisistä osallistujista oli norjalaisen päiväkoti- ja hoivakiinteistöihin erikoistuneen Kinland Groupin toimitusjohtaja Benjamin Thorsen. Thorsen oli mukana Business Arena Helsingissä toista kertaa.

–Tämä on todella hyvä tilaisuus verkostoitua sekä saada lisäymmärrystä Suomen markkinasta. Itseäni ohjelmassa kiinnostivat eniten suomalaisten asiantuntijoiden näkemykset kiinteistömarkkinoiden tilanteesta sekä paneelikeskustelu Suomen verolainsäädännön muutoksista, joka voi koskettaa meitäkin, Thorsen kertoo.

Suomeen vuonna 2016 rantautunut Kinland avaa alkuvuonna toimiston Helsinkiin ja perustaa oman organisaation Suomeen.

Lue myös: Norjan Kinland perustaa oman organisaation Suomeen, vetäjä löytyi Colliersilta

Lue lisää Business Arena Helsingistä täältä – sivustolla on myös tapahtumassa äänitettyjä podcasteja.

Business Arena Helsinki 2024 järjestetään 13. helmikuuta 2024.
Merkitse päivä kalenteriisi jo nyt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Kuvan lähde: Valokuvaaja Elias Ljungberg.

Edellinen artikkeliNorjan Kinland perustaa oman organisaation Suomeen, vetäjä löytyi Colliersilta
Seuraava artikkeliLehtileikkeet: Robotit poistavat töhryjä seinistä