Pörssiyhtiöiden ympärillä kuhisee

Pangea Research Partners ennakoi alkuvuoden markkinakatsauksessaan, että yrityskaupat lisääntyvät Pohjoismaiden kiinteistösijoitusmarkkinoilla – eritoten listattujen yhtiöiden keskuudessa.

Pohjoismaiden kiinteistömarkkinoilla on listattuja yhtiöitä nyt enemmän kuin koskaan aiemmin.

Viime vuonna pörssistä poistui Sponda, yksi harvoista suomalaisista listatuista kiinteistösijoitusyhtiöistä. Ruotsissa listayhtöitä on kymmenittäin.

Tällä viikolla nähtiin vuoden tähän saakka merkittävin ostotarjous, kun amerikkalainen Starwood Capital Group teki julkisen ostotarjouksen ruotsalaisen kiinteistösijoitusyhtiö Victoria Parksista. Yhtiö omistaa noin 13 500 asuntoa, joiden markkina-arvo on noin 1,5 miljardia euroa.

Fastighetsnytt-verkkolehden artikkelissa asiantuntijat arvioivat, että Starwoodin ostotarjous ei ole tarpeeksi korkea mennäkseen läpi. Sen sijaan odotettavissa voi olla kilpailevia ostotarjouksia.

Todennäköisenä toisena ostajakandidaattina pidetään Blackstonea, joka on Spondan lisäksi hankkinut muun muassa enemmistöosuuden D. Carnegie & Co:sta, joka on Ruotsin suurin asuntosijoittamisen keskittyvä pörssiyhtiö.

Victoria Parksin A-osakkeen arvo on noussut yli 600 prosenttia sitten listautumisen, joka tapahtui joulukuussa 2013.

Edellinen artikkeliToimitilajohtamisen palveluinnovaatiot vaativat asiakasyhteistyötä
Seuraava artikkeliIlmanjako näkyväksi