Lehtileikkeet: Helsingin kaupunkiympäristövirasto valmistelee Tennispalatsin myyntiä

  Helsingin Sanomat: Helsinki valmistelee Tennispalatsin myyntiä ja selvittää taide­museonsa siirtämistä itäiseen kanta­kaupunkiin

  Helsingin taidemuseo Ham on todennäköisesti siirtymässä itäiseen kantakaupunkiin. Ohjausryhmä kuitenkin esittää ensisijaiseksi selvityskohteeksi Suvilahdessa sijaitsevia kaasukelloja. Ham on toiminut Tennispalatsissa vuodesta 1999, mitä ennen museo toimi Meilahdessa.

  Funktionalismia edustava Tennispalatsi on kokonaan kaupungin omistama, ja siellä toimii myös elokuvateatteri ja useita ravintoloita. Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren mukaan kaupunki valmistelee nyt Tennispalatsin myyntiä. Vapaavuoren mukaan rakennuksen myyntivalmistelut kuuluvat kaupunkiympäristön toimialalle, ja virasto lienee jo haarukoinut mahdollisia ostajaehdokkaita.

  Länsiväylä: Fortum suunnittelee isoa datakeskusta myös Kirkkonummelle

  Myös Kirkkonummi voi saada alueelleen ison datakeskuksen. Fortum ja EKE esittävät uudelle keskukselle sijoituspaikkaa Sundsbergista. Fortum on vuosi sitten tiedustellut Kirkkonummen kunnalta, löytyisikö mahdolliselle datakeskukselle paikkaa.  Fortumilla on vastaava hanke menossa Espoon Hepokorvessa Kehä III:n varrella, jonne kaupunki on alustavasti varannut alueen datakeskuksen suunnittelua varten.

  Kirkkonummen kunnalla ei ole omaa mataa tarjota, mutta Fortumia kehotettiin ottamaan yhteyttä EKE-Rakennus Oy:hyn, jolla on rakentamattomia maa-alueita Sundsbergissa. Hanke on edennyt, ja nyt EKE esittää kunnalle virallisesti kaavoituksen aloittamista datakeskusta silmällä pitäen Sundbergissa. Aloitteessa puhutaan 100 megawatin keskuksesta.

  Järvenpään kaupunki: Kaupunki vuokraa lähes puolet uuden Perhelän toimistotiloista

  Järvenpään kaupunginhallitus päätti kokouksessaan hyväksyä esityksen, jonka mukaan kaupunki vuokraa toimitiloja tulevan Perhelä-korttelin niin sanotusta toimistolamellista. Kaupungin toimitilat tulevat varaamaan alle puolet Perhelän toimistotiloista.

  Vuokrasopimus tehdään 15 vuodeksi, jos YIT:n kanssa päästään sopimukseen korttelin toteuttamisesta. Perhelän-korttelia koskeva toteuttamissopimus tuodaan kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätöksentekoon vielä vuoden 2019 aikana. Jos hanke toteutuu, Perhelän tiloihin muuttaa työskentelemään noin 250 kaupunkikonsernin työntekijää.

  Nurmijärven Uutiset: HOK-Elanto tavoittelee uutta S-markettia vanhan paikalle Klaukkalassa

  HOK-Elanto tavoittelee Klaukkalaan uutta S-markettia nyt tyhjillään olevan S-marketin tontille. Tontti sijaitsee Klaukkalantien ja Lepsämäntien risteyksessä. HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen vahvistaa asian. Samalla hän vahvistaa sen, että kyse on nimenomaan S-marketista eikä Prismasta. Karjalaisen mukaansa HOK-Elanto pyrkii toimimaan uuden S-marketin kanssa mahdollisimman ripeästi, koska kyse on jo pitkään keskeneräisenä olleesta hankkeesta.

  Sponda: Kauppakeskus Eloon valmistuu Suomen ensimmäinen yli megawatin kattorakenteinen aurinkovoimala

  Ylöjärvellä sijaitsevalle, Spondan omistamalle kauppakeskus Elon katolle valmistuu marraskuussa 2019 yksi Suomen suurimmista ja ensimmäinen yli miljoonan watin kattorakenteinen aurinkovoimala. Voimalaitoksen rakentaa Helen Oy.

  Kauppakeskuksen katolle asennetaan yhteensä 3 186 aurinkopaneelia. Asennusalueen koko on noin 12 000 neliömetriä, joka on noin 40 prosenttia kauppakeskuksen katon kokonaispinta-alasta. Aurinkovoimala kattaa noin neljäsosan Elon kokonaissähkönkulutuksesta.

  YIT: YIT laajentaa palveluliiketoimintaansa Venäjällä

  YIT vahvistaa strategiansa mukaisesti palveluliiketoimintaansa Venäjällä ja perustaa Brusnika-nimisen yhtiön kanssa isännöinti- ja huoltopalveluita tarjoavan yhteisyrityksen. Brusnika on yksi suurimmista venäläisistä Siperiassa, Uralilla ja Moskovan alueella kiinteistökehittäjistä, joka tarjoaa myös kiinteistönhuoltopalveluita. Yhteisyritys vastaa toiminnan käynnistyessä yhteensä lähes 24 000 asunnon isännöinnistä ja huollosta.