Lehtileikkeet

Kuntatekniikka: Paltamo vietti uuden kunnantalon avajaisia – päättäjät olivat yksituumaisia, että talo pitää tehdä hirrestä

Paltamon uusi hirsinen kunnantalo on otettu käyttöön. Kunnantalo sijaitsee näkyvällä ja kulttuurihistoriallisesti merkittävällä paikalla Paltamon kirkonkylällä

– Kyseessä on ensimmäinen uudenaikainen hirsinen kunnantalo Suomessa, sanoo kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi.

Uudisrakennuksen hankesuunnittelu käynnistettiin keväällä 2020 entisellä virastotalolla ilmenneiden sisäilmasto-ongelmien takia. Kunnanvaltuusto päätti uuden kunnantalon rakentamisesta joulukuussa 2020, ja rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2021.

– Kunnan päättäjät olivat hyvin yksituumaisia rakennusmateriaalin suhteen. Meillä on Paltamossa pitkä puunjalostuksen historia, ja sijaitseepa uusi kunnantalo vielä uittojokena toimineen Kiehimänjoen rannassa, Ahoniemi kertoo.

Paltamon kunnan toimintojen lisäksi talossa on Kelan asiointipiste ja Kiinteistö Oy Kiehisen toimitilat. Kesäisin siellä on myös Paltamon infopiste.

Uusi kunnantalo maksoi noin 2,1 miljoonaa euroa. Rakennuksen bruttopinta-ala on noin tuhat neliömetriä.

KL: Varakkaat seniorit saavat oman hoivakodin Vuorantaan — lupaus elämäniloa tuottavien toiveiden toteutumisesta maksaa rapiat 8000 euroa kuussa

Varakkaille ja laatu­tietoisille senioreille ­suunnatut hoitokoti­palvelut ­yleistyvät vähitellen. Helsingin ­Vuo­saaressa täys­remontissa ­olevasta Vuo­rannasta ­sukeutuu hoivakoti, jonka asukkaaksi pääsee reilun 8 000 euron kuukausihinnalla.

 

Aamulehti: Hämeenkadun jättimäinen tyhjä liiketila täyttyy vihdoin ratikkatyömaan ja pandemian jälkeen

Suomalainen kenkäliikeketju Click Shoes avaa syyskuun alkupuolella uuden liikkeen keskeisellä paikalla Hämeenkadulla. Click Shoes muuttaa tilaan Koskikeskuksesta, missä se ehti toimia puolitoista vuotta. Sitä ennen liike oli ostoskeskus Ratinassa.

Click Shoes on ensimmäinen liike, joka avaa toimintansa osoitteessa Hämeenkatu 11. Hämeenkadun ja Pellavatehtaankadun kulmassa. Kiinteistö on ollut tyhjillään kolmisen vuotta. Paikassa toimivat ennen kauppaketjut Hennes & Mauritz ja Clas Ohlson. Uuden liikkeen avaamisesta kertoi ensimmäisenä Tamperelainen.

Tilat omistaa työeläkeyhtiö Keva, jonka mukaan meneillään on useita neuvotteluja usean toimijan kanssa, mutta tiloissa on vielä tehtävä muutostöitä.

Nurmijärven Uutiset: Seurakunta myy Harjulan kerhotilan Klaukkalasta – hinta 105 000 euroa

Nurmijärven seurakunta myy tarpeettomana Klaukkalassa Kiinteistö Oy Kauppahuitti -nimisessä kiinteistöosakeyhtiössä sijaitsevan Harjulan kerhotilan. Se myydään Martijn Heinsiukselle 105 000 eurolla.

Kerhotila sijaitsee osoitteessa Viljelystie 15. Rakennuksessa on kaksi huoneistoa, jotka on yhdistetty. Niiden yhteispinta-ala on 142,2 m2.

Tila on ollut aiemmin seurakunnan lapsityön käytössä.

Edellinen artikkeliKirkkonummen asemarakennus huutokaupataan
Seuraava artikkeliMuseovirasto avaa avustushaut maailmanperintökohteiden kehittämisen hankkeisiin sekä hoitoon