Kun sata kiinalaissijoittajaa Lontooseen meni

Kiina valloittaa Euroopan kiinteistömarkkinoita varsin vaikutusvaltaisin keinoin. Tällä viikolla Ison-Britannian MIPIM-kiinteistömessut ovat tuoneet maahan peräti Kiinan presidentti Xi Jinpingin.

No, virallisesti presidentti toki on maassa melkoisen tavallisella valtiollisella vierailulla, mutta hän ei matkusta yksin.

Presidentin delegaatioon kuuluu muun muassa yli sata kiinalaista kiinteistösijoittajaa, jotka pelmahtivat jättimessuille katsastamaan brittien kiinteistötarjontaa. Mukana on yhtiöitä, joilla on jo entuudestaan toimintaa tai sijoituksia Lontoossa ja lisäksi koko joukko uusia tulokkaita.

Presidentti Xi Jinping vieraili myös tilaisuudessa, jossa kiinalaisyhtiöt ABP ja CITIC allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Lontoon Royal Albert Dock -hankkeen rakentamisesta. Kerroimme hankkeesta, joka on tällä hetkellä yksi Ison-Britannian suurimmista kiinteistökehitysprojektiesia, syyskuun teema-artikkelissamme.

Samalla yhtiöt sopivat myös muunlaisesta yhteistyöstä: ne perustavat yhteisen sijoitusyhtiön, joka hankkii kohteita mittavista asuinkiinteistö- ja infrastruktuuriprojekteista ympäri kuningaskuntaa.

Edellinen artikkeliElite ostaa Quorumin kiinteistörahaston
Seuraava artikkeliBig data muokkaa kiinteistöbisnestä