Kojamon kaavamuutos etenee: Sairaanhoito-oppilaitos muuttuu asuin- ja toimitilakiinteistöksi Meilahdessa

Entinen Metropolian ammattikorkeakoulurakennus saa uuden elämän asuin- ja toimitiloina Paciuksenkadun ja Tukholmankadun kulmassa Meilahdessa. Tontille tulee myös lisärakentamista.

Asemakaavan muutos koskee Kojamo Oyj:n kaupungilta ostamaa tonttia Tukholmankatu 10.

Tavoitteena on mahdollistaa elävää kaupunginosaa ja monipuolisia sijaintipaikkoja yrityksille. Uutta asuntokerrosalaa on 16 090 kerrosneliöitä ja toimitilakerrosalaa on 1 950 neliötä.

Vanhan sairaanhoito-oppilaitoksen Tukholmankadun suuntaiseen rakennusosaan sekä vanhan kirjastosiiven Tukholmankadun puoleiseen päätyyn osoitetaan liike- tai toimitilaa.

Asuntolakäytössä olleisiin siipirakennuksiin ja uudisrakennukseen osoitetaan asumista.

Hankesuunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy.

Kojamo (tuolloin VVO) teki vuonna 2016 sopimuksen Metropolia Ammattikorkeakoulun käytössä olevista seitsemästä kiinteistöstä Helsingin kaupungin ja Merasco Real Estate Ltd Oy:n kanssa.

VVO:n ostamat kiinteistöt sijaitsuvat Helsingissä osoitteissa Onnentie 18, Sofianlehdonkatu 5, Tukholmankatu 10, Agricolankatu 1-3, Albertinkatu 40-42, Abrahaminkatu 1-3 ja Bulevardi 29-31.

Kohteiden kiinteän kauppahinnan osuus on yhteensä 80,9 miljoonaa euroa, joka perustui tonttien toimistorakennusoikeuden kautta laskettuun arvoon. Kauppahinta voi muuttua kaavamuutosten rakennusoikeuden perusteella.

Kuvan lähde: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy.

Edellinen artikkeliSelvitys: Sairaanhoitopiirien rakennusinvestointien huippukausi jäämässä taakse
Seuraava artikkeliYleisradion eläkesäätiö rakennuttaa uuden toimitilakiinteistön Ison Pajan taakse