“Kiinteistöjen Tinder” rantautuu Suomeen

Vuonna 2018 perustettu ruotsalainen kiinteistöalan alusta ja startup-yhtiö Propstreet laajentaa toimintaansa Suomeen.

Propstreet ylläpitää jäsenpohjaista yhteisöä, joka yhdistää kaupallisten kiinteistömarkkinoiden sijoittajat, transaktioneuvonantajat ja välittäjät. Alustalla on tehty kiinteistökauppaa tähän mennessä noin neljän miljardin euron edestä, ja lukumäärällisesti kauppoja on ollut vajaa tuhat.

–Alustallemme on rekisteröitynyt jo yli 1 200 kiinteistösijoittajaa, joista suurin osa on pohjoismaisia ja Pohjoismaiden markkinoilla toimivia sijoittajia. Mukana on hyvin monen kokoluokan sijoitusyhtiöitä sekä esimerkiksi rahastoja ja kiinteistökehittäjiä, kertoo Chief Growth Officer Emanuel Bahedi Kullander Propstreetiltä.

Propstreetin tavoitteena on tehostaa kiinteistömarkkinoiden toimintaa digitaalisella työkalulla, joka auttaa sijoittajia löytämään muulla tavoin piiloon jääviä kohteita ja välittäjiä löytämään kohteilleen uusia sijoittajia.

Rekisteröitynyt käyttäjä voi määritellä, millaisista kohteista vinkkejä haluaa.

–Olemme kuin kiinteistöjen Tinder. Alusta ehdottaa tarjolla olevan kohdetta, ja voit joko hylätä sen tai lähteä tutkimaan tarkemmin, Kullander sanoo.

Alustan ensimmäiset suomalaiskohteet näkivät päivänvalon kesäkuun alussa.

Kuvan lähde: Shutterstock.

Edellinen artikkeliSuomen Yliopistokiinteistöt käyttää lunastusoikeuttaan – Hemsö ei saakaan siivua yhtiöstä
Seuraava artikkeliSRV:n kehittämään Pohjola-talon torniin tulossa hoivakäytön lisäksi suuri päivittäistavarakauppa ja kellarikerrokseen kaupallinen vuokravarastotoimija