tiistai, 3 lokakuun 2023

CSRD: Kestävä kiinteistöliiketoiminta 2024

28.11.2023

Miten kiinteistöalan yritysten kestävyyden käsite ja tavoitetasot muuttuvat vaativimmiksi vuoden 2024 alusta alkaen?

EU on edistynyt huomattavasti kestävän rahoituksen ohjelmansa täytäntöönpanossa viimeisen viiden vuoden aikana. Virstanpylväitä ovat olleet Taksonomian, Kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen (SFDR, Sustainable Finance Disclosure Regulation) hyväksyminen, Benchmark regulaatio, European Green Bond regulaatio ja Yritysten kestävän kehityksen raportointidirektiivi (CSRD, Corporate Sustainability Reporting Directive) sekä CSDDD (Corporate Sustainability Due Diligence).

CSRD tulee voimaan vuoden 2024 alusta vaiheittain. Vastuullisuusraportointia koskevat vaatimukset muuttuvat perusteellisesti ja laajenevat merkittävästi. CSRD:n tavoitteena on parantaa yritysten vastuullisuusraportointia, lisätä läpinäkyvyyttä ja vertailtavuutta sekä sisällyttää yhä useampia yrityksiä vastuullisuusraportoinnin pakollisten vaatimusten piiriin.

CSRD sisältää myös uuden eurooppalaiset kestävyysraportointistandardit, ESRS (European Sustainability Reporting Standards), joka oli lausunnolla heinäkuun 2023 alkuun asti ja jonka Euroopan komissio antoi delegoituna säädöksenä 31.7.2023. Siinä kuvataan yksityiskohtaisesti, mitä raportoidaan, mitä periaatteita tietojen tuottamisessa on noudatettava ja miten ne julkaistaan.

Tässä koulutuksessa kerrotaan, miten CSRD ja ESRS vaikuttavat kiinteistöalaan ja miten lakisääteisten velvollisuuksien täyttämisen ohella saadaan yrityksellesi myös mahdollisia taloudellisia hyötyjä.

KOULUTUS KÄY LÄPI:

  • Yrityksille tulevat keskeisimmät uudet velvoitteet CSRD:stä ja ESRS:stä – näkökulmana kiinteistö- ja rakennusala
  • Mitkä ovat kiinteistö- ja rakennusalalla todennäköisimmät, kaksinkertaisesta olennaisuudesta tulevat raportointivelvollisuudet
  • Miten lähteä liikkeelle toimintatapojen ja johtamisjärjestelmien kehittämisessä direktiivien edellytysten mukaisiksi

KOULUTUKSEN KOHDERYHMÄNÄ ON:

Kiinteistö- ja rakennusalan johto ja hallituksen jäsenet, jotka ovat alustavasti perehtyneet CSRD:hen tai ’Ei taloudellisten tietojen raportointiin’ sekä EU Taksonomiaan ja haluavat saada monipuolisen kuvan uudistuvasta kestävyystietojen raportoinnista ja hyödyntämisestä liiketoiminnassaan.

KOULUTUKSEN TAVOITTEET:

Sinulla osallistujana koulutuksen jälkeen on:

  • Hyvä CSRD:n ja sen mukanaan tuomien muutosten tuntemus
  • Kestävän kehityksen raportoinnin ja ESRS:n uuden standardin hyvä tuntemus
  • Tiedot, joita tarvitaan CSRD: n uusien vaatimusten mukaiseen raportointiin
  • Tietoja siitä, miten voit aloittaa kestävyys- ja vastuullisuusriskien (ja mahdollisuuksien!) tulevaisuuden mallintamisen
  • Ymmärrys siitä, miten CSRD liittyy muihin kestävän kehityksen raportointikehyksiin
  • Vaihtoehtoja miten lähteä liikkeelle kasvavan kestävyys- ja vastuullisuusdatan hallinnassa.

Ohjelma

Tulossa

Info

Hinta: Koulutuksen hinta normaalisti: 1400 euroa, nyt alennettuun hintaan 1200 euroa + alv 24%
Aika ja paikka: 28.11.2023 klo 9-16
Scandic Simonkenttä, Simonkatu 9, 00100 Helsinki

Yhteystiedot

Onko sinulla kysyttävää?
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@bonnierbusiness.fi

Kurssin johtaja

Petri Suutarinen
Senior Advisor, Finreim Oy

@Petri Suutarinen on Finreim Oy:n Senior Advisor. Hänellä on laaja kokemus kiinteistösijoitus- ja rakennusliiketoiminnan johtamisesta ja vastuullisuustyöstä käytännön tasolla. Hän on neuvonantajana mm. Suomen ensimmäisessä hiilineutraalissa asuntorahastossa, KIRA alan CO2 datan laadun ja saavutettavuuden parantamiseen keskittyneessä tutkimus- ja kehityshankkeessa, sekä konsultoinut organisaatioita hiilitiekarttojen implementoinnissa ja mittareiden rakentamisessa. Hän tekee yhteistyötä rakennus- ja kiinteistöalan kasvavien ITC-talojen kanssa kestävyys- ja KIRA-alan substanssiasiantuntijana. Sidosryhmätyö Raklin ja Green Building Council Finlandin hallitusten puheenjohtajatehtävien jälkeen on jatkunut FIBS ry ja KiraHub jäsenyyksinä sekä FIGBC:n toimikunnissa.