Ilmarisen pitkäaikainen kehityshanke Keilaniemessä nytkähtämässä eteenpäin – toimistoa ja asuinalaa yhteensä 76 000 kerrosneliötä

Ilmarisen varaamalle alueelle Espoon Keilarannassa on valmisteltu asemakaavan muutos, joka on asetettu nähtäville eilen 17. toukokuuta.

Alue sijaitsee Keilaniemessä osoitteessa Keilaranta 9 ja 11, ja sille suunnitellaan kaupunkikuvallisesti merkittävää korkeaa asuin- ja toimistorakentamista.

Alustavan suunnitelman mukaan kaava-alueelle tulisi 16-kerroksinen monimuotoinen toimistorakennus sekä neljä asuintornitaloa, jotka sijoittuisivat pääosin meritäytön päälle. Meritäytölle on tarkoitus suunnitella lisäksi viihtyisää, korkeatasoista ja väljää rantaraittia.

Suunniteltu rakennusoikeus on yhteensä noin 76 000 kerrosneliömetriä, josta toimistorakentamista on noin 35 000 kerrosneliömetriä ja asuinrakentamista noin 41 000 kerrosneliömetriä.

–Olemme kehittäneet aluetta alun perin melko toimitilapainotteisesti, mutta nyt meritäytön myötä suunnitelmassa on enemmän asumista, mikä on myös kaupungin tahtotila, kertoo llmarisen kotimaisten kiinteistösijoitusten johtaja Tomi Aimonen.

Vuonna 2010 Ilmarinen kertoi suunnittelevansa tontille Suomen korkeinta toimistorakennusta, 26-kerroksista Keilaranta Toweria, joka ei kuitenkaan toteutunut. Kiinteistö-uutiset kertoi suunnitelman kariutumisesta kesäkuussa 2020.

–Nyt hankkeen vaiheistaminen on mahdollista ja itse rakentaminenkin on sujuvampaa, kun hanke jakautuu osiin, Aimonen sanoo.

Aimosen mukaan on todennäköisempää, että ensimmäisessä vaiheessa aletaan rakentaa asumista, sillä Ilmarinen ei ryhdy spekulatiivisen toimistorakentamiseen.

–Sijaintina Keilaniemi on Ilmariselle erittäin keskeinen, Aimonen lisää.

Asuintorneista korkein olisi 25-kerroksinen. Asuintornien maantasokerroksiin tavoitellaan monikäyttötilaa, jota voidaan osoittaa yhteistiloiksi, työtiloiksi, palvelutiloiksi ja liiketiloiksi. Suunnittelussa tutkitaan myös mahdollisuutta päiväkotitoimintaan.

Espoon kaupungin mukaan Ilmarisen laajennetusta varausalueesta muodostuu Keilaniemen kehittämiselle asetettujen tavoitteiden mukainen elävä ja monipuolinen sekä kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen merelle avautuva toimisto- ja asuinrakennuskokonaisuus.

Kaupungin mukaan kaavamuutos vahvistaisi Keilaniemeä merkittävänä työpaikka-alueena ja lisäisi samalla asuntotonttivarantoa hyvän saavutettavuuden alueella.

Lue myös: 120-metrinen Keilaranta Tower ei koskaan toteutunut – Ilmarinen kehittää tontilleen nyt 16-kerroksista toimistorakennusta (6/2020)

Kuvan lähde: Arkkitehtitoimisto Sarc Oy, JKMM Arkkitehdit Oy..

Edellinen artikkeliMrec ja Alma Property Partners kehittävät kauppakeskus Tikkurin tilalle mittavaa hybridikorttelia
Seuraava artikkeliEnergiaremonttien tukimuodot