Hotellisektori haavoittui, mutta ei vakavasti

Vuoden alkupuolella oli meneillään varsinainen hotellisijoitusbuumi. Suomessakin muun muassa eläkeyhtiöt Varma, Ilmarinen ja Elo kuin kiinteistösijoitusyhtiö Capman kertoivat lisääntyneistä sijoituksistaan hotellipuolelle.

Hotellikiinteistöjen sijoittajakysyntä oli Euroopassa niin suurta, että kuluvan vuoden volyymien ennustettiin nousevan ennätyksiin. Nyt sentimentit ovat muuttuneet.
Terrori-iskut pelästyttivät turistit. Etenkin Brysselissä hotellihuoneita on tyhjillään ennätysmäärä. Tänään myös ruotsalainen hotellisijoitusyhtiö Pandox kertoi tekevänsä muutaman miljoonan euron alaskirjauksen terrori-iskujen aiheuttaman notkahduksen takia.

Union Investment Real Estaten tekemä tuote kyselytutkimus sanoo, että vaikka sentimentit ovat painuneet, kiinnostus sektoria kohtaan ei ole kadonnut. Hotellialan liikevaihtoennusteet ovat terrori-iskujen ja Välimeren epävarman tilanteen takia laskeneet kuutisen prosenttiyksikköä, mutta silti 75 prosenttia kyselyyn vastanneista piti alan näkyminä hyvinä tai erittäin hyvinä.

Edellinen artikkeliLehtileikkeet
Seuraava artikkeliKaikkien tiet vievät Norjaan. Ehditkö mukaan?