Helsingin Kampissa aloittaa uusi riisuttujen palveluiden toimistokonsepti

Helsingin Kampissa avautuu kesällä uudenlainen toimistokonsepti, jonka tavoitteena on keventää koronakriisistä kärsivien pienten yritysten vuokrapaineita.

Konsepti perustuu siihen, että yrittäjä maksaa ainoastaan tilasta eikä ylimääräisistä oheispalveluista.

Hankkeen taustalla on uusi Boffice-yhtiö, jonka yksi puuhamiehistä on Kiinteistömaailmaa pitkään luotsannut Erkki Heikkinen.

–Toimistokonseptimme perustuu karsittuihin oheispalveluihin ja asiakasyritysten omatoimisuuteen, tiivistää Bofficen hallitusta johtava Heikkinen.

–Meillä ei ole esimerkiksi henkilömääriin perustuvaa hinnoittelua. Voimme tarjota vuokralaisille oman, kalustamattoman toimistohuoneen 550 eurolla kuukaudessa eli jopa tuhat euroa halvemmalla kuin keskustan kilpailijat, Heikkinen sanoo.

Bofficen konseptia kokeillaan ensimmäiseksi Helsingin Kampissa, jossa pitkään tyhjillään olleeseen kauppatieteiden ylioppilaiden KY-taloa muokataan pienten yritysten ja tilaa tarvitsevien yksityishenkilöiden käyttöön.

–Avokonttoreiden sijaan tarjoamme pienille yrityksille ja yrittäjille henkilökohtaisia toimisto- ja työhuoneita, Heikkinen sanoo.

Aluksi Boffice vuokraa KY-talosta yhden kerroksen, mutta on sopinut optiosta toiminnan laajentamiseksi kaikki toimistotiloihin. Tällöin kerroksia olisi pienten yritysten käytössä 4-5 ja neliöitä olisi kaiken kaikkiaan 4 000-5 000.

Bofficesta on tarkoitus tehdä pysyvä kilpailija perinteisille, täyden palvelun toimistohotelleille ja laajentaa konseptia myöhemmin muihin keskeisiin kaupunkeihin.

Kuvan lähde: Boffice.