Hannes Snellman panostaa pohjoismaiseen kiinteistöpraktiikkaan

Asianajotoimisto Hannes Snellman vahvistaa pohjoismaista kiinteistötiimiään kahdella nimityksellä.

Tukholman toimistossa Mikael Stabo on kutsuttu osakkaaksi, ja hän on aloittanut tehtävässä Head of Real Assets. Stabo siirtyi tehtäväänsä ruotsalaisesta Ciriosta.

Vuoden 2020 aikana Helsingin tiimiin liittyy mukaan osakkaana Matti Lajunen, jolla on useiden vuosien kokemus erilaisista kiinteistötransaktioista ja kehityshankkeista.

Lajunen toimi aiemmin Castrén & Snellmanin Kiinteistösijoittaminen ja -transaktiot -palvelun vetäjänä.

Hannes Snellmanin Real Estate -tiimissä Suomessa ja Ruotsissa on yhteensä viisi osakasta, yhdeksän avustavaa juristia ja neljä assistenttia.

Real Estate -tiimi on osa laajempaa Real Assets -palvelukokonaisuutta, jota Suomessa johtaa Tapio Teräkivi ja Ruotsissa Mikael Stabo.

Real Assets yhdistää ympäristö- ja luonnonvarojen, infrastruktuurin ja energian, projektien ja rakentamisen sekä kiinteistösektoreidemme tarjoamat palvelut.

–Tämä liiketoiminta-alue on kasvanut voimakkaasti menneinä vuosina ja odotamme Real Estate/Real Assets -toimialamme kasvavan edelleen. Odotuksiamme tukee muun muassa matala korkotaso, sijoittajakiinnostus sekä julkaistut tavoitteet hiilineutraalista yhteiskunnasta. Tämä näkyy jo nyt palvelujemme kysynnän kasvuna niin kiinteistötransaktioissa kuin energiasektorilla, Teräkivi kertoo.

–Olemme huomanneet, että tämän tyyppiselle osaamiselle on erityistä kysyntää ja Real Assets -konseptimme tarjoaa asiakkaillemme kokonaisvaltaisen palvelun näillä alueilla, Teräkivi sanoo.

Kiinteistötiimin toimeksiannot vaihtelevat muun muassa päivittäisestä vuokrauksesta vaativiin kansainvälisiin liiketoimiin ja rakentamattomien alueiden kehittämiseen tai hyödyntämiseen.

–Projekteihin liittyy usein myös monimutkaisia oikeudellisia kysymyksiä ja vaativia rahoitusrakenteita, joissa osaajiemme kokemus suurista kiinteistöhankkeista on keskeisessä roolissa, Teräkivi sanoo.

Kuvan lähde: Hannes Snellman.