Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt ostamassa Lastenlinnan kiinteistön

HUS on löytämässä uuden ostajan entisen lastensairaalan eli Lastenlinnan kiinteistölle Helsingin Taka-Töölössä. Lastenlinna on ollut kokonaan tyhjänä joulukuusta 2018 lähtien.

Vuonna 2018 kiinteistöstä järjestettiin myyntikilpailutus, jonka voitti Guud Invest Oy. Yhtiö ei kuitenkaan suostunut lopulliseen kauppaan.

Viime keväänä eräät yritykset esittivät kiinnostuksensa kiinteistöä kohtaan, ja Newsec pyysi uudestaan tarjouksia Lastenlinnasta kiinnostuneilta.

Parhaan tarjouksen antoi Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt, joka tarjoutuu ostamaan Lastenlinnan kiinteistön 6–7 miljoonan euron kauppahinnasta.

Lopullinen kauppahinta määräytyy peruskorjauksen valmistumishetken vuokraustilanteen mukaan.

Guud Investin kanssa tehdyssä aiemmassa esisopimuksessa velaton kauppahinta on 13,6 miljoonaa euroa.

Tilakeskus teetti kesällä 2018 kiinteistöstä arvion GEM Property Oy:llä. Arvion mukaan Lastenlinnan sairaalan ja sen tontin arvo nykyisellä asemakaavalla on 5,9 miljoonaa euroa. Sairaalan ylläpitokustannukset ovat 380 000 euroa vuodessa.

HUS:n hallitus käsittelee kiinteistön myynnin aiesopimusta kokouksessaan maanantaina 14. syyskuuta.

Tavoitteena on, että lopullisesta kaupasta päätettäisiin hallituksessa marraskuun lopussa ja valtuustossa 17. joulukuussa.

Lue myös: eQ Hoivakiinteistöjen mittava kehityskohde Meilahdessa etenee aikataulussa

Kuvan lähde: Wikimedia Commons.

Edellinen artikkeliIlmarinen siirtää 19 kiinteistöään Helsingin ydinkeskustassa omaan manageeraukseensa
Seuraava artikkeliNCC voitti kilpailutuksen ja pääsee kehittämään Alppilan pohjoisosaan 160 000 kerrosneliötä toimitilarakentamista