Catellan CREDI: Kiinteistörahoitusmarkkina vakautunut viime kevään kriisin jälkeen

Catellan CREDI-kyselyssä saavutettiin kesällä 2020 Suomen CREDIn mittaushistorian alhaisin pääindeksin lukema.

Uusimmassa eli viime vuoden loppupuolella tehdyssä kyselyssä tästä ennätysalhaisesta tasosta kuitenkin jo noustiin lähelle vuoden takaisen kyselyn tuloksia.

CREDI on kyselytutkimus, jossa selvitetään kiinteistösijoittajien ja rahoittajien näkemyksiä kiinteistörahoitusmarkkinasta.

Tuoreimmassa kyselyssä CREDI-pääindeksi nousi 13,1 yksikköä ja päätyi 52,1 yksikön tasolle. Catellan mukaan tämä merkitsee rahoitusmarkkinan vakautumista kevään koronakriisin puhkeamisen jäljiltä.

Vastaajat uskovat, että rahoituksen saatavuus paranisi entisestään kevään aikana.

Saatavuuden eriytyminen on kuitenkin jatkunut: Pankit myöntävät rahoitusta mieluummin matalariskisinä nähdyille kohteille, kuten asunnoille ja logistiikkakohteille, mutta toisaalta rahoituksen saaminen riskisempiin hankkeisiin on nihkeämpää.

Pankkien ulkopuolinen rahoitus nähtiin edelleen osa-alueena, joka kasvaa ja odotetaan jatkavan kasvuaan seuraavan puolivuotiskauden. Usko pankkien ulkopuolisen rahoituksen kasvuun tulevaisuudessa on vahvaa, sillä lähes 75 prosenttia vastaajista uskoi vastauksissaan tämän segmentin kasvuun.

Edellinen artikkeliJM Suomen Herttoniemen hotellihankkeen rakennuslupa käsittelyssä
Seuraava artikkeliArvi Luoman Blackbrook Capital sijoittaa nyt päivittäistavarakaupan kiinteistöihin