Capman voi myydä Tanskan-portfolionsa salkkukauppana

Vuonna 2013 perustettu Capman Nordic Real Estate -rahasto sijoittaa pohjoismaisissa kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin. Tähän mennessä rahasto on sijoittanut yhteensä 17 kohteeseen, joista peräti kahdeksan sijaitsee Tanskassa, tuoreimpana Ringstedin outlet-keskus.

Capman Real Estate Nordic osti asuinkiinteistöjä Kööpenhaminasta jo perustamisvuotensa 2013 syksyllä sekä jälleen kesällä 2014 ja tänä keväänä. Ajoitus olisi varmaankin paras mahdollinen. Hinnannousu Kööpenhaminan asuntomarkkinoilla on ollut varsin voimakasta ja rahasto tuottikin viime vuonna hulppeat 21 prosenttia.

Rahasto on jo tehnyt kaksi exitiä, joten myös Kööpenhaminassa irtautumisten aika voi olla käsillä. Sitä Capmanilla on tapana tähyillä heti, kun arvonluonti sijoituskohteissa on tehty. Lisäksi Nordic Real Estate on tulossa täyteen ja yhtiö todennäköisesti suunnittelee uuden kiinteistörahaston perustamista.

Kööpenhaminan asuntomarkkinat alkavat saturoitua. Yksittäisten kohteiden myymisen sijaan lienee todennäköistä, että Capman etsisi ostajaa myös koko Tanskan-asuntoportfoliolleen. Salkun myyminen kokonaisena tuottaa usein ketterästi enemmän kuin osiensa summa.

Edellinen artikkeliLehtileikkeet
Seuraava artikkeliHemsö investoi 75 miljoonaa euroa hoivahankkeisiin pk-seudulla ja Tampereella