Blogisarja, osa 3: Tulevaisuuden toimistojen 10 houkuttavuustrendiä

Etätyöskentelymahdollisuus on tuonut joustavuutta tehokkaaseen ajankäyttöön, mutta yhteisöllisyys, ergonominen työympäristö ja monet muut toimistojen edut eivät kuitenkaan täyty kotitoimistoissa. Tulevaisuuden työskentelymalliksi on kehkeytynytkin etä- ja toimistotyön yhdistämisen malli, hybridityöskentely. Hybridityö on keskeinen osa työnteon tulevaisuutta, joka yhdistää etä- ja toimistotyön parhaat puolet rakentaen joustavan työskentelymallin. Nykypäivän toimistojen täytyy kuitenkin olla entistä houkuttelevampia, jotta työntekijät haluavat tulla toimistoille. Toimitilojen viihtyvyydellä ja toimiston sijainnilla on tässä suuri merkitys.

Mitä tekijöitä työntekijät arvostavat ja kaipaavat toimistoympäristöstä, ja mitkä toimistojen edut houkuttelevat työntekijöitä toimistoille? Alan asiantuntijoidemme toimesta kokosimme kymmenen toimistojen houkuttavuustrendiä, joita tulevaisuuden toimistoissa tulisi huomioida.

Blogisarjan osat 1. ja 2. ilmestyivät Kiinteistö-uutisissa aikaisemmin, ja niissä kerrottiin tulevaisuuden toimistojen houkuttavuustrendit 1.–6. Tässä blogisarjan viimeisessä blogin osassa kerrotaan houkuttavuustrendit 7.–10.

7. Kattavat palvelut

Työpaikoilla kannattaa panostaa kattaviin toimistopalveluihin, joissa on kätevä hoitaa arjen juoksevia asioita. Muun muassa toimistoilla sijaitsevat posti-, kauppakassi-, renkaanvaihto ja autopesupalvelut helpottavat työntekijän arkea ja tuovat lisäarvoa toimistoympäristöön. Monissa business parkeissa on myös kampaamo-, hieronta- ja pesulapalveluita, jotka tuovat ripauksen luksusta työpaikoille, kun palvelut voi hoitaa esimerkiksi lounastauon aikana.

8. Liikuntamahdollisuudet

Tulevaisuuden toimistoissa panostetaan hyvinvointiin myös liikunnan keinoin. Työpaikkojen monipuoliset liikuntamahdollisuudet vetävät työntekijöitä puoleensa. Moni yritys onkin panostanut työntekijöiden hyvinvointiin ja liikuntaan muuttaessaan toimitiloihin, joissa on entuudestaan joko kuntosali, ryhmäliikuntasali tai joogastudio. Työmatkaliikuntaan kannustetaan myös lisäämällä pyöräparkkeja sekä siistejä suihku- ja pukeutumistiloja.

9. Keskeinen sijainti ja hyvät liikenneyhteydet

Toimiston keskeinen sijainti ja hyvät liikenneyhteydet toimivat valttikortteina nykyajan työympäristöissä. Etätyöskentely on tuonut ajansäästöä kiireisiin aamuihin sekä iltapäivästä on jäänyt enemmän aikaa palautumiseen työmatkaan käytetystä ajasta. Toimistojen houkutteleva ja keskeinen sijainti on tärkeä ominaisuus työntekijöille, jotta sinne on kannattavaa tulla. Hyvien julkisten liikenneyhteyksien lisäksi toimiston autopaikat ovat tärkeitä pidemmältä matkustaville. Myös työpaikalla kulkuvälineiden yhteiskäyttö sujuvoittaa liikkumista työasioiden hoitamiseen.

10. Ekologinen työympäristö ja vastuullinen käyttäytyminen

Kestävän kehityksen edistäminen on nostanut suosiotaan viimeisten vuosien aikana myös toimitiloissa. Tulevaisuuden toimistoissa on otettava huomioon työympäristön ekologisuus, kestävyys sekä kannustettava vastuulliseen käyttäytymiseen. Energiansäästäminen, lajittelu ja kierrätys sekä vastuulliset hankinnat ovat keskeisessä asemassa ekologisissa työympäristöissä. Hyvät julkiset kulkuyhteydet helpottavat työntekijöitä saapumaan toimistoille mutta ne tekevät myös työpaikasta ympäristöystävällisemmän.

Kuva: www.trevian.fi/kapyla-87

Koko blogisarja on julkaistu Trevian Asset Managementin sivuilla. Tästä pääset lataamaan kaikki 10 tulevaisuuden toimistojen houkuttavuustrendit: https://trevian.fi/ajankohtaista/


Fanny Hagan
Marketing & Communications Specialist
Trevian Asset Management

040 535 9116
fanny.hagan@trevian.fi

 

 

 

 

 

Edellinen artikkeliKansainvälinen pääomasijoittaja Partners Group osti SaKa Hallikiinteistöt Mandatumilta
Seuraava artikkeliLEHTILEIKKEET: Are-konsernin verojalanjälki oli 77,3 miljoonaa euroa