Blogisarja, osa 2: Tulevaisuuden toimistojen 10 houkuttavuustrendiä

Etätyöskentelymahdollisuus on tuonut joustavuutta tehokkaaseen ajankäyttöön, mutta yhteisöllisyys, ergonominen työympäristö ja monet muut toimistojen edut eivät kuitenkaan täyty kotitoimistoissa. Tulevaisuuden työskentelymalliksi on kehkeytynytkin etä- ja toimistotyön yhdistämisen malli, hybridityöskentely. Hybridityö on keskeinen osa työnteon tulevaisuutta, joka yhdistää etä- ja toimistotyön parhaat puolet rakentaen joustavan työskentelymallin. Nykypäivän toimistojen täytyy kuitenkin olla entistä houkuttelevampia, jotta työntekijät haluavat tulla toimistoille. Toimitilojen viihtyvyydellä ja toimiston sijainnilla on tässä suuri merkitys.

Mitä tekijöitä työntekijät arvostavat ja kaipaavat toimistoympäristöstä, ja mitkä toimistojen edut houkuttelevat työntekijöitä toimistoille? Alan asiantuntijoidemme toimesta kokosimme kymmenen toimistojen houkuttavuustrendiä, joita tulevaisuuden toimistoissa tulisi huomioida.

Blogisarjan ensimmäinen osa ilmestyi aikaisemmin Kiinteistöuutisissa, jossa kerrottiin tulevaisuuden toimistojen houkuttavuustrendit 1.–3. Tästä pääset lukemaan blogisarjan ensimmäisen blogin: Blogisarja, osa 1.

Blogisarjan 2. osassa kerrotaan houkuttavuustrendit 4.–6., loput trendit ilmestyvät blogisarjan viimeisessä osassa.

4. Mielekkäät live-tilaisuudet ja tapahtumat

Erilaiset live-tilaisuudet ja tapahtumat ovat nousseet takaisin suosioon pandemiasta johtuvien rajoitusten hellittäessä. Työntekijöitä houkutellaan toimistoille mm. asiallisten sekä viihteellisten tapahtumien kautta. Työntekijöiden keskuudessa olevat yhteisölliset afterworkit sekä asiakkaille ja sidosryhmille tarkoitetut seminaarit ja tapahtumat ovat osa yrityskulttuurin ja yhteenkuuluvuuden edistämistä.

5. Monipuoliset ruokailumahdollisuudet

Toimiston läheisyydessä olevat laadukkaat lounasravintolat houkuttelevat työntekijöitä toimistoille kotitoimistoista. Toimitiloja etsiessä kannattaakin miettiä alueen monipuolisia ruokailumahdollisuuksia. Business parkeissa on yleensä yksi tai muutama lounasravintola kattavine lounasvaihtoineen. Lounastauko läheisessä lounasravintolassa kollegoiden kanssa piristää ja mukavasti tauottaa työpäivän.

6. Hyvinvoiva ja ergonominen työympäristö

Hyvinvoiva työympäristö vetää työntekijöitä puoleensa. Työympäristön ergonomian täytyy olla kunnossa ja siihen vaikuttavat mm. säädettävät työpöydät- ja tuolit sekä muut hyvinvointiin liittyvät tekijät. Työntekijät odottavatkin työpaikoiltaan laadukkaita, kestäviä työskentelyratkaisuja hyvän ergonomian mahdollistamiseksi. Kiinteistöjen WELL-sertifiointi on osa työhyvinvoinnin edistämistä, sillä sertifioinnissa otetaan huomioon mm. kiinteistön valaistus, ilmanlaatu, juomaveden ja ravinnon laatu, akustiikka, materiaalit sekä miellyttävä lämpötila. Panostamalla työntekijöiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen, parannetaan myös toimiston houkuttelevuutta sekä työntekijöiden tuottavuutta.

Kuva: www.trevian.fi/erottaja


Fanny Hagan
Marketing & Communications Specialist
Trevian Asset Management

040 535 9116
fanny.hagan@trevian.fi

 

 

 

 

 

 

 

Edellinen artikkeliBaltian kiinteistömarkkina vetää edelleen hyvin
Seuraava artikkeliKilpailu hyvistä vuokralaisista on tuonut markkinaan uusia vuokrauksen valttikortteja ja asumisen palveluita