120-metrinen Keilaranta Tower ei koskaan toteutunut – Ilmarinen kehittää tontilleen nyt 16-kerroksista toimistorakennusta

Ilmarinen omistaa yhtiönsä kautta Keilaranta 9:ssä sijaitsevan tontin, jota koskeva asemakaavamuutos tuli voimaan vuonna 2008.

Kaavamuutos mahdollisti tontille 46 000 kerrosneliömetriä liike-, toimisto- ja hotellitiloja.

Vuonna 2010 Ilmarinen kertoi toteuttavansa tontille Suomen korkeimman toimistorakennuksen, 26-kerroksisen Keilaranta Towerin.

Ilmarisen kanssa hankkeen kehittämisestä vastasi Hartela, joka koordinoi myös tilojen vuokrausta.

Alun perin Keilaranta Towerin rakentamisen piti alkaa syksyllä 2014 ja merkittävä osa siitä oli tarkoitus rakentua Fortumin uudeksi pääkonttoriksi.

Kohdetta kehitettiin pitkään puhtaana toimistohankkeena, mutta hankkeen toteuttaminen ei koskaan käynnistynyt.

Vuonna 2016 Ilmarinen ja Hartela esittivät uuden konseptin. Yhtiöt olivat kiinnostuneita suunnittelemaan Keilaranta 9:n tontin ja viereisen kaupungin omistaman Keilaranta 11:n tontin yhtenä kokonaisuutena hybridihankkeena, johon olisi toimistotornin lisäksi asuntoja ja hotelli.

Myöskään hybridihanke ei lähtenyt liikkeelle.

Rakentamista on pyritty useita kertoja käynnistämään, mutta suuren yhtenäisen volyymin toteutusajan ja käyttäjien sitoutumisen pituus on käytännössä estänyt hankeen aloittamisen, ilmenee Espoon kaupungin materiaaleista.

Hartela ei enää ole mukana hankkeessa.

Ilmarinen suunnittelee omistamalleen tontille nyt enintään 16-kerroksista toimistorakennusta. Korttelialueelle on tarkoitus rakentaa toimistotilaa 29 300 kerrosneliömetriä.

Ilmarinen aikoo hakea poikkeamishakemuksella rakennuslupaa Keilaranta 9 -tontille tulevalle toimistorakennukselle.

Lisäksi Ilmarinen jatkaa rinnalla kaavamuutoksen valmistelua Keilaranta 9 ja 11 tonteille ja edustan vesialueelle.

Ilmarinen toimitti Espoon kaupungille toukokuussa päivätyn kirjeen, jossa yritys pyysi alueen suunnitteluvarauksen jatkamista. Suunnitteluvaraus on nyt voimassa 30. kesäkuuta 2021 saakka.

Kuvan lähde: Helin & Co Arkkitehdit.

Edellinen artikkeliCromwell divestoi loputkin Henry-portfoliosta lähivuosina, etsii samalla aktiivisesti uusia logistiikka- tai toimistokohteita
Seuraava artikkeliLehtileikkeet: Kuopion vanhimman huoltamorakennuksen kylkeen suunnitellaan hotellia